به گزارش همشهری، مرز مهران در ماههای منتهی به ایام اربعین حسینی مورد توجه بسیاری قرار دارد. دلیل آن به تردد زائران ایرانی در این مرز برمیگردد که این مرز را مهمترین کانون رفتوآمد زائران کرده است. هرچند، چند روز پیش سیدمجید میراحمدی، رئیس ستاد اربعین از تلاش برای تسهیل در تردد زائران اربعین در 2سوی مرز مهران و زرباطیه عراق، افزایش گیتهای مرز مهران به ۱۵۰گیت و همچنین توسعه پارکینگهای شخصی تا 180هزار خودرو خبر داده بود، اما بهنظر میرسد هنوز امکانات پارکینگ و اقامت در این منطقه کفاف جمعیت زیاد زائران اربعین را نمیدهد.
علاوه بر مهران، مرزهای باشماق (کردستان)، تمرچین (آذربایجان غربی)، خسروی (کرمانشاه)، چذابه و شلمچه (خوزستان)، با توجه به ازدحام جمعیت و برای سهولت تردد زائران اربعین، باز هستند. وزیر کشور تیر امسال بود که از درنظر گرفته شدن ۷مرز با کشور عراق برای تردد زائران اربعین و همچنین ارسال تجهیزات و امکانات مورد نیاز در مراسم اربعین امسال خبر داد.
روز یکشنبه (29مرداد) نیز «علی رزازی» دبیر ستاد اربعین آذربایجان غربی به همشهری خبر داده بود که 8پارکینگ با وسعت 100هکتار و با ظرفیت 50هزار خودرو برای خودروی زائران درنظر گرفته شده است.
ستاد اربعین بهدنبال توافق با دولت عراق مشخص کرده است که اتباع خارجی مقیم ایران فقط از مرز شلمچه و اتباع خارجی غیرمقیم کشورهای شرقی ایران از مرز چذابه و اتباع خارجی غیرمقیم کشورهای شمالی ایران از همه مرزهای خروجی میتوانند وارد خاک عراق شوند. بازگشت این زائران از همان مرزهایی باید باشد که خارج شدهاند. طبق قانون بودجه، زائران اربعین که مطابق تاریخ تعیینشده از مرزهای زمینی به مقصد عراق از کشور خارج شوند، از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند. خروج زائران اربعین از ۲۷ مرداد آغاز شده و قرار است خدماتدهی اربعین تا ۲۰ شهریور ادامه داشته باشد.
زائران برای اربعین لازم است در سامانه سماح زیرنظر سازمان حج و زیارت ثبتنام کنند. هزینه ثبتنام شامل بیمه میشود که در سه بسته ۳۵، ۴۵ و ۵۵هزار تومانی عرضه شده است. سازمان حج و زیارت همچنین به زائران توصیه کرده است علاوهبر همراه داشتن گذرنامه با ششماه اعتبار، کارت شناسایی برای مواقع ضروری همراه داشته باشند.
نظر شما